dinsdag 4 oktober 2022 10:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 september 2022

Volgens rector magnificus Francis de Lanoy is de universiteit hard op weg naar de realisatie van een accreditatie. Dit meldde hij tijdens de openingsspeech van het nieuwe academisch jaar.  

“De UoC kan bijstaan in kennis, onderzoek en ontwikkeling voor het land”, aldus Lanoy. Daarnaast is het UoC volgens de rector magnificus uniek, omdat er veel persoonlijk aandacht is voor studenten en ze niet het gevoel hebben dat ze een nummer zijn. De doelstellingen voor dit jaar zijn gefocust op het versterken van de samenwerking onder het personeel op de universiteit. 

Veel ouders van studenten aan de UoC vragen zich af hoe het zit met de accreditatie van de universiteit. Lanoy legt in zijn speech uit dat de universiteit voor het grootste gedeelte positief toetst volgens de NVAO (Nederlandse Vlaamse Accreditatieorganisatie) en nu verkeert in de derde fase van het accreditatietraject. Om dit traject af te ronden is de universiteit nu in de beginfase van een instellingsbrede kwaliteitstoets. “Het uiteindelijke doel is een accreditatie net zoals in andere landen.”

Beeld: Foto: University of Curaçao
-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram