zaterdag 24 september 2022 12:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 september 2022

Tropische storm Danielle vormt zich momenteel boven de Atlantische oceaan. Het is de eerste storm in bijna twee maanden. 

De eerste helft van het orkaanseizoen verliep tot nu toe rustig. Het orkaanseizoen is van 1 juni tot en met 30 november. Sinds begin juni kwamen er drie stormen die een naam hebben gekregen voorbij en geen enkele orkaan. Toch blijft het vooruitzicht dat in de tweede helft van het orkaanseizoen een bovengemiddeld aantal stormen zich zal ontwikkelen.

Donderdagochtend bevond storm Danielle zich zo’n 1.500 kilometer ten westen van de Azoren en verplaatst zich volgens het National Hurricane Center langzaam richting het oosten. De storm had een maximale aanhoudende wind van zo’n 65 kilometer per uur, maar vormde geen onmiddellijke bedreiging. Storm Danielle wordt mogelijk de eerste orkaan van het seizoen. 

Naar verwachting zal Danielle de komende dagen met de windstromen boven de Atlantische Oceaan mee dwalen. De weerdiensten benadrukken dat storm Danielle voorlopig nog geen gevaar is voor de Caribische eilanden en andere landen zoals Amerika.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram