dinsdag 4 oktober 2022 11:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
31 augustus 2022

GIK Refineria BV doet opnieuw een gooi naar het beheer van de Isla-raffinaderij. Dat meldt de Amigoe. Dit terwijl de ministerraad in juni al heeft ingestemd met Caribbean Petroleum Refinery (CPR) als ‘preferred bidder.’

Toch wil GIK de strijdbijl nog niet neerleggen en laat in een dringende oproep aan het kabinet weten bereid te zijn om alle noodzakelijke investeringen te doen om de raffinaderij ‘vroeg in het nieuwe jaar’ te starten. Dat laat advocaat Rutsel Martha weten. Het gaat hierbij om alle aanpassingen die nodig zijn om de raffinaderij, de utilities en de terminal bij Bullenbaai aan de milieueisen te laten voldoen. 

GIK laat weten ‘de laatste mogelijkheid te willen aangrijpen om de raffinaderij te redden die aan de hele gemeenschap van Curaçao toebehoort.’

-- Advertentie --

One comment on “GIK Refineria geeft strijd om Isla niet op”

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram