dinsdag 4 oktober 2022 11:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 augustus 2022

Het Curaçao Sea Aquarium noemt het overlijden van dolfijn Mosa gezien haar eerste ovulatie ‘niet heel raar.’ Dat zegt Elior Boeldak, woordvoerder van het Curaçao Sea Aquarium op Dolfijn FM. 

Mosa werd in juni samen met vier andere dolfijnen overgeplaatst van het Curaçao Sea Aquarium naar het Fakieh Aquarium in Saoedi-Arabië. Op camerabeelden was te zien dat de dolfijn uit het niets met hoge snelheid in een rechte lijn wegdraaide en daarbij hard tegen een wand aanzwom. Mosa liep daarbij hevige verwondingen op, die leidden tot een aanzienlijke hoeveelheid bloed in haar longen. Hier is het dier, volgens het autopsierapport, aan overleden.

Stichting Animal Rights insinueerde dat de dolfijn zelfmoord pleegde vanwege de slechte omstandigheden in het Aquarium in Jeddah. Boeldak noemt de uitspraken van Animal Rights speculaties en anekdotes, omdat de stichting het autopsierapport niet zou hebben ingezien.

Op vragen of het Seaquarium ook alternatieven zoals dolphin sanctuaries heeft overwogen, kan Boeldak geen antwoord geven. Er zou een onafhankelijke partij zijn ingehuurd om verschillende potentiële locaties te vergelijken en het Fakieh Aquarium kwam daarbij als beste uit de bus, volgens de woordvoerder. 

Het Curaçao Sea Aquarium benadrukt dat er niet gefokt wordt met dolfijnen op Curaçao, maar dat niet kan worden uitgesloten dat er de komende jaren nieuwe dolfijnen worden geboren.

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram