zondag 17 september 2023 19:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 augustus 2022

De hoge belastingdruk op Curaçao is onder andere een gevolg is van wanbetaling. Dat stelt minister van Financiën Javier Silvania (MFK) in een persbericht.

Volgens de minister blijft de groep wanbetalers en belastingontduikers erg groot, doordat er niet genoeg controle is. De overheid loopt daardoor jaarlijks miljoenen guldens aan belastinginkomsten mis.

Uit onderzoek van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) blijkt dat de gemiddelde belastingdruk op Curaçao veel hoger is in vergelijking met andere landen. De druk op de middenklasse, die zich wel houdt aan hun belastingplicht, wordt door wanbetaling alleen maar groter.

Silvania benadrukt dat er sinds het aantreden van het kabinet Pisas onafgebroken wordt  gewerkt aan een eerlijker en effectiever belastingsysteem, waarbij de belastingdruk gelijkmatiger wordt verdeeld over alle belastingplichtigen. Volgens de minister is er door voorgaande regeringen de afgelopen jaren te weinig geïnvesteerd in de belastingdienst.

Beeld: Facebook / Javier Silvania
-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram