vrijdag 12 augustus 2022 20:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 juli 2022

Nederlandse en Amerikaanse mariniers hebben in een gezamenlijke oefening gedoken op Aruba. Het ging om de training ‘Caribbean Coastal Warrior 2022’, die in het teken stond van tactisch duiken. 

Het op Aruba gelegerde Marine Squadron Carib is eens per jaar gastheer voor de Amerikaanse collega's. Dit jaar werkten de de Amerikaanse en de Nederlandse marinierskorpsen samen aan ‘een verdieping en verbreding van de samenwerking.’ De Amerikanen werden ondersteund door de Special Operations Forces van het Nederlandse Korps Mariniers. De mariniers deelden hun expertise en konden zo de trainingspartners naar een hoger niveau brengen.

De training vond onder andere plaats in de rustige Commandeurs Baai, waar voor het eerst werd getraind met een onderwaterscooter. Deze zou ideaal zijn voor het verplaatsen van personen en materieel over langere duikafstanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram