dinsdag 9 augustus 2022 07:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 juli 2022

Bij de kleine accommodaties op Curaçao was de gemiddelde bezettingsgraad in de maand juni zo’n vijftig procent. Een lagere bezetting dan in mei, in tegenstelling tot de hotels op het eiland.

In juni hadden de grotere hotels van Curaçao een gemiddelde bezetting van 71.6 procent. Vergeleken met juni 2021 is dit een stijging van ruim vijftig procent, aldus CHATA. De bezettingscijfers zijn zelfs hoger dan in 2019, vóór de coronapandemie begon. Ook de omzet per beschikbare kamer is flink omhoog gegaan. Van 65,88 dollar in 2021, naar 138,99 dollar in 2022. 

Volgens CASHA werd er bij de kleine accommodaties in de maand juni veel geklust vanwege de rustige periode. Ook werden er minder auto’s verhuurd. Autoverhuurdbedrijven rapporteerden in juni een bezetting van 49.9 procent. Sommige leden ontvingen annuleringen vanwege de verwachte storm. Volgens de belangenorganisatie spelen ook de hoge ticketprijzen een grote rol bij de lage bezetting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram