dinsdag 12 september 2023 15:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 juli 2022

Een nieuwe agrarische vereniging is in oprichting om de landbouw op Curaçao nieuw leven in te blazen. Dat zegt Franklin Sluis, voorzitter van het Institute for Professional Excellence (IPE) op Dolfijn FM. 

De vereniging met de naam ‘Agri Korsou’ gaat zich onder andere inzetten voor betaalbare waterprijzen voor boeren. Hiervoor heeft Sluis al een conceptvoorstel ingediend, waarvan hij hoopt dat deze bekrachtigd zal worden door het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur. Het IPE is ook het instituut dat de agrarische opleiding voor Jandino Asporaat op Hòfi Mango heeft opgezet. 

Sluis benadrukt dat landbouw op Curaçao veel kansen biedt. ‘Dit geldt niet alleen voor werkgelegenheid en besparing op importkosten, maar het geeft ook gezondere producten. Het nieuwe opleidingssysteem werkt namelijk zonder pesticiden en zal dus onbespoten lokale voeding gaan opleveren,’ aldus Sluis.

De landbouwopleiding op Hòfi Mango gaat in augustus van start en zal 16 weken duren.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram