maandag 8 augustus 2022 10:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 juli 2022

Het interim management van Selikor heeft maandag gesproken met de vakbonden ABVO en BTG over de pijnpunten van werknemers. De vuilnismannen legden maandag hun werk neer vanwege het tekort aan vuilniswagens.

Een groot deel van de trucks is kapot, waardoor het werk zich steeds verder opstapelt. Selikor loopt flink achter op schema voor het ophalen van huisvuil in diverse wijken. Volgens de actievoerende vuilnismannen is de werkdruk te hoog. Ook vrezen zij voor hun gezondheid vanwege de zeer onhygiënische situatie van vuil dat lang buiten blijft staan.  

Het interim management laat in een persbericht weten verrast te zijn door de actie van de werknemers. Het management zit pas sinds 1 juli, maar zou direct begonnen zijn met de aanpak van de problemen. Er zijn verschillende vergaderingen gehouden over de beschikbaarheid van vuilniswagens en de communicatie naar de gemeenschap.

Volgens Selikor zijn er onderdelen uit het buitenland besteld voor de kapotte trucks. Door de wereldwijde vertraging in de scheepsvracht heeft de levering vertraging opgelopen. “De visie voor de komende drie tot vier jaar is om per jaar drie vuilniswagens te vervangen en drie nieuwe wagens aan te schaffen”, aldus het management. “Dit alles kan alleen als de overheid haar afspraken nakomt door Selikor te betalen.”

Dinsdag worden er opnieuw gesprekken met de vakbonden gevoerd. Het management biedt zijn excuses aan voor de vertraging en stelt vastberaden te zijn om tot een oplossing te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram