zaterdag 16 september 2023 10:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 juli 2022

De luchtkwaliteit in Julianadorp is beter dan de luchtkwaliteit gemeten op andere meetlocaties van de GGD Amsterdam. Dat stelt staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat (VVD) in een brief aan de Tweede Kamer.

In de brief brengt de staatssecretaris de Kamer op de hoogte over onder andere de luchtkwaliteitsmetingen op Curaçao. Het parlement vroeg aandacht voor de luchtkwaliteit rond het Schottegat, omdat veel Defensiepersoneel in Julianadorp woont en daar mogelijk schade door zou ondervinden. 

Uit de metingen blijkt dat in de periode van 2016 tot 2020 de concentraties van SO2, nikkel en vanadium aanzienlijk zijn gedaald. Andere componenten zijn minder of niet afgenomen, maar liggen lager dan op de andere twee meetlocaties op het eiland. 

De meetresultaten in Julianadorp geven volgens de staatssecretaris geen aanleiding tot zorg. “De luchtkwaliteit is niet uitzonderlijk wanneer met Nederland vergeleken wordt”, aldus Van der Maat. “Het voortzetten van de metingen in Julianadorp lijkt niet nodig om een beter beeld van de luchtkwaliteit te krijgen. Op grond van deze conclusie heb ik besloten de opdracht aan de GGD Amsterdam te beëindigen.”

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram