dinsdag 9 augustus 2022 06:31
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie Nu.cw
|
7 juli 2022

Dertig procent van de mensen met een Nederlands-Caribische achtergrond voelt zich gediscrimineerd in Nederland. Dit blijkt uit de Veiligheidsmonitor van het het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Elf procent van de totale bevolking voelde zich het afgelopen jaar gediscrimineerd. Ook eenderde van mensen met Surinaamse herkomst gaf aan last te hebben gehad van discriminatie. Minder dan één op de tien mensen heeft dit ergens gemeld. Vrouwen ervoeren iets vaker discriminatie dan mannen, jongeren vaker dan ouderen en homoseksuelen en biseksuelen vaker dan heteroseksuelen.

De veiligheidsmonitor is een enquête waaraan 173 duizend Nederlanders van 15 jaar en ouder hebben deelgenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram