Door: NU.cw
|
13 mei 2022

Het regiment genietroepen van de Koninklijke Landmacht heeft tijdens oefening ‘Engineer Recce’ grote delen van het terrein en de infrastructuur op Saba en Sint Maarten in kaart gebracht.

Het Regiment Genietroepen is een traditie-eenheid. Alle genie-eenheden en alle genisten, ofwel militaire bouwers, behoren tot dit regiment. De essentiële informatie die verzameld is, komt in de toekomst goed van pas bij orkanen of andere natuurrampen op de Caribische eilanden.

Verkenners van 13 Lichte Brigade analyseerden de kwaliteit van wegen, bruggen, reliëf, begroeiing, bodemvegetatie en potentiele dreigingen. “We controleren bijvoorbeeld de afwateringskanalen. Als die dichtgegroeid zijn met bomen, struiken en planten dan kan het water niet weg. Dat vormt een probleem als er veel regen valt, zoals gebeurde bij orkaan Irma op Sint Maarten”, aldus oefenleider kapitein Erik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram