dinsdag 30 mei 2023 21:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 mei 2022

De kinderbijslag op de BES-eilanden wordt per 1 juli verhoogd met tien dollar per kind per maand. Dat maakte minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen Carola Schouten (CU) bekend tijdens haar werkbezoek aan Caribisch Nederland.

Daar komt nog tien dollar per maand bovenop per januari 2023. Vanaf 1 juli worden ook de uitkeringen verhoogd. Alleenstaanden die zelfstandig wonen ontvangen een verhoging van 78 dollar per maand op Bonaire, 95 dollar per maand op Sint Eustatius en 93 dollar per maand op Saba.

Wonen twee mensen zelfstandig samen, dan wordt de uitkering verhoogd tot 106 dollar per maand. Partners ontvangen een verhoging tot 201 dollar per maand. Ook trekt Schouten structureel 1 miljoen euro extra per jaar uit om de arbeidsmarkt op alle drie de eilanden te versterken.

De minister was tijdens het bezoek bezig met de mogelijkheden voor iedereen om mee te doen op de arbeidsmarkt en de aanpak van armoede.  “De aantallen mensen die leven in armoede zijn schrikbarend hoog en daar moeten we met zijn allen iets aan doen. Het is belangrijk dat mensen op korte termijn enige verlichting ervaren in hun portemonnee”, aldus de minister. 

Daarnaast kijkt Schouten naar modernisering van het sociale zekerheidsstelsel en de mogelijkheden voor het verhogen van het wettelijke minimumloon.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram