Door: NU.cw
10 mei 2022

Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur is een terugroepactie gestart voor chocolade van het merk Kinder en hummus van het merk Maza. 

In verschillende producten van Kinder is de bacterie salmonella ontdekt. Deze bacterie kan flink ziekmakend zijn en kan onder andere diarree en koorts veroorzaken. Het gaat om chocolade met de volgende houdbaarheidsdata: 15, 22 en 29 april, 21 augustus en 13 september 2022.

In de hummus van Maza is ook een bacterie gevonden, deze kan een voedselinfectie veroorzaken. In de meeste gevallen is de houdbaarheidsdatum van de hummus al twee maanden verlopen. Het gaat om Maza Esenfaj 200 gram met houdbaarheidsdatum 19 maart en Maza Hoemoes less salt 200 gram met houdbaarheidsdatum 28 maart 2022. 

Inspecteurs van het ministerie zullen de supermarkten rondgaan om te kijken of alle betreffende producten zijn weggehaald uit de schappen. Wie toch een product met deze vervaldata in huis heeft, wordt dringend geadviseerd dit niet te gebruiken.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram