Door: NU.cw
|
10 mei 2022

De sociale werkplaats op Saba krijgt deze kabinetsperiode gegarandeerd financiering. Dat maakte minister van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen Carola Schouten (CU) maandag bekend tijdens haar werkbezoek aan Saba.

Op Saba bezocht de minister onder andere de sociale werkplaats ‘The Garden’ waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt groenten en fruit verbouwen voor de lokale bevolking. The Garden heeft plek voor negen mensen, maar mist stabiele financiële middelen. Schouten biedt daarom tot 2025 gegarandeerd budget voor The Garden.

De minister vindt het belangrijk dat iedereen naar vermogen kan meedoen. “Ieder mens is waardevol en heeft iets toe te voegen, dat zag ik ook bij The Garden. Daarom garanderen wij budget om toekomst te bieden aan de sociale werkplek.”

Daarnaast heeft de minister bekend gemaakt dat werk- en ontwikkelbedrijf Weener XL uit Den Bosch samen met Saba een pilot zal ontwikkelen voor een tweede sociale werkplaats op het eiland. “De directeur van The Garden wil een tweede werkplek openen waar men binnen creatieve handenarbeid kan verrichten voor verkoop op de lokale markt. De pilot wil het kabinet ondersteunen en financieren”, aldus Schouten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram