Door: NU.cw
22 april 2022

Ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander zal Defensie op 27 april driemaal een ceremonieel saluut afvuren.

De Zr.Ms. Pelikaan ligt hiervoor afgemeerd aan de Mathey Werf in Otrobanda. Om 08:00 uur worden er 33 schoten gelost, om 12:00 uur 35 en om 16:00 uur 33. Voorafgaand aan elk saluut klinkt de order “Aanvang vuren”. Dit meldt Defensie in een persbericht.

Bij koninklijke gelegenheden en nationale gebeurtenissen speelt militair ceremonieel een belangrijke rol. Eenheden van marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee voeren van oudsher ceremoniële taken uit.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram