Door: NU.cw
21 april 2022

De stijging van de brandstofprijzen zet ook de komende maand door. Vanaf 26 april wordt diesel opnieuw 37 cent duurder dan het huidige tarief. Dit meldt Bureau Telecommunicatie en Post (BT&P) in haar maandelijkse persbericht. 

Voor een liter benzine betaal je momenteel 2,64 gulden. Vanaf dinsdag stijgt het tarief met zeventien cent naar 2,81 gulden. De dieselprijs stijgt van 2,27 gulden naar 2,64 gulden.

In de eerste maanden van 2022 was een zeer sterke stijging van internationale prijzen voor olie en geraffineerde brandstoffen. De verhoogde tarieven voor zowel diesel als benzine zijn het gevolg van de stijging in de aankoopprijs en een forste stijging in de correctie van het overschot/tekort component. Dit laatste komt voornamelijk door het alsnog verwerken van de voor de helft doorgevoerde stijging van de aankoopprijs van vorige maand.

De prijzen voor elektriciteit en water blijven nagenoeg gelijk. Per 1 mei betaal je 70 cent per KiloWatt aan stroom, drie cent meer dan het tarief in april. Water kost vanaf volgende week 9,2 gulden per kuub water.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram