Door: NU.cw
11 april 2022

De Curaçao Hospitality and Tourism Association (CHATA) hield afgelopen vrijdag de jaarlijkse algemene ledenvergadering en vierde haar 55ste jubileum. Daarnaast konden leden van de vereniging tijdens de vergadering stemmen voor nieuwe bestuursleden.

De bijeenkomst vond plaats bij het Avila Beach Hotel, op het Octagon Plaza. Er waren drie kandidaten voor de twee beschikbare stoelen in de Raad van Bestuur. Na de telling van de stemmen werden Jaime Osma (Kontiki Beach Resort Curaçao) en Maylin Trenidad (Renaissance Wind Creek Curaçao Resort) uitgeroepen tot nieuwe bestuursleden. CHATA heeft wederom een directie bestaande uit elf leden.

Tijdens de vergadering is ook gesproken over de plannen van CHATA voor het aankomende jaar. Volgens CHATA Managing Director Maria-Helena Serferina-Rojas zal het toerisme blijven herstellen en zal de kamerbezetting in hotels met 33 procent groeien in 2022.

De belangenorganisatie heeft besloten meer te investeren in de toerisme industrie. “De populatie krimpt en vergrijst, terwijl het toerisme juist toeneemt”, aldus CHATA. Er zal meer aandacht worden besteed aan training en onderwijs en het aanpassen van arbeidswetten.

CHATA vierde daarnaast haar 55ste jubileum. De minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) en Minister van Economische Ontwikkeling (MEO) Ruisandro Cijntje (PNP) waren aanwezig bij de ceremonie. Zij spraken over hoe belangrijk toerisme is voor Curaçao.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram