woensdag 6 juli 2022 00:59
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 februari 2022

De Sociaal-Economische Raad (SER) en de Fair Trade Authority Curaçao (FTAC) hebben een kennismakingsgesprek gehad. Beide organisaties willen hun contacten uitbreiden en ‘nieuwe institutionele samenwerkingsverbanden met toezicht- en adviesorganen’ aangaan. 

De twee partijen hebben het voornamelijk gehad over de rol die SER zou kunnen spelen bij de uitvoering van de toezichthoudende taak van de FTAC.

De FTAC houdt zich onder andere bezig met onderzoeken naar mogelijke overtredingen van het kartelverbod en naar mogelijk misbruik van de economische machtspositie van bedrijven. Hoeveel en wat de FTAC mag onderzoeken is vastgelegd in de ‘Landsverordening inzake concurrentie’. Deze is onlangs geëvalueerd en mede door de evaluatie heeft het bestuur van de FTAC de SER benaderd voor een gesprek.

Samen willen de partijen uitzoeken hoe ze hun onderlinge werkrelatie kunnen invullen. Ook werd het jaarverslag van de FTAC over het jaar 2020 officieel overhandigd aan de SER. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram