Door: NU.cw
|
28 januari 2022

De oud-financieel directeur van de Girobank Stephan Capella moet een schadevergoeding van ruim 7 miljoen dollar betalen aan de Girobank. Dat oordeelde de hogerberoeprechter eerder deze week.

Volgens de rechtbank is vastgesteld dat Capella 'wegens ernstig persoonlijk verwijtbaar handelen' aansprakelijk is jegens de Girobank. In een persbericht stelt de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) dat deze voor de Girobank gunstige uitspraak de uitkomst is van een jarenlange procedure.

Deze procedure is in juli 2015 gestart nadat onderzoek, uitgevoerd na het uitspreken van de noodregeling, aanwijzingen voor fraude had opgeleverd.

Capella is de tweede oud-bestuurder van de inmiddels opgedoekte Girobank die werd vervolgd voor fraude. Oud-directeur Eric Garcia werd ook vervolgd, maar hij is in 2016 failliet verklaard. Bovendien werd hij in een andere zaak veroordeeld voor de verduistering van 11 miljoen dollar bij het faillissement van Banco Maracaibo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram