Door: NU.cw
|
27 januari 2022

Vanaf dinsdag één februari stijgen de tarieven van elektriciteit en water op Curaçao. Ook de prijzen van benzine en diesel gaan volgende maand omhoog. Dat meldt Bureau Telecommunicatie en Post (BT&P) in een maandelijks persbericht.

De stijgingen zijn voornamelijk het gevolg van een stijging in de aankoopprijzen. Na een sterke daling van de internationale prijzen voor olie en geraffineerde brandstoffen in de periode van eind november tot begin december 2021, is sinds de tweede helft van december opnieuw sprake van substantiële stijgingen.

Het huidige tarief per liter benzine is 2,31 gulden. De prijs aan de aan de pomp stijgt naar 2,33 gulden, een verschil van ongeveer twee cent per liter. Het tarief van diesel stijgt met zo’n vijf cent per liter naar 1,76 gulden.

Ook de tarieven voor elektriciteit- en watertarieven stijgen volgende week. Zo betaal je per één februari 64 cent per KiloWatt aan stroom. Het nieuwe tarief voor een kuub water stijgt van 8,49 gulden naar 8,58 gulden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram