zaterdag 27 november 2021 18:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
23 november 2021

De Kustwacht heeft gisteravond 33 illegalen op zee onderschept. Gisteravond werd er een verdacht vaartuig op het water gesignaleerd. Het Reddings- en Coördinatie Center van de Kustwacht heeft direct een kustwachteenheid naar het vaartuig gestuurd om het te controleren.

Bij aankomst bij de boot bleken er zich 33 illegalen op de boot te bevinden waarvan elf vrouwen en 22 mannen. De illegalen en de boot zijn naar de kustwachtsteiger gebracht door het multidisciplinaire team en gecontroleerd door leden van het ministerie Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) en het Korps Politie Curaçao (KPC).

De Kustwacht vond aan boord nog een schildpad, een aap en vijf parkieten. De 33 ongedocumenteerden zijn aan het KPC overgedragen. De dieren zijn overgedragen aan de Veterinaire Dienst Curaçao.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram