zaterdag 27 november 2021 18:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
16 november 2021

Aanbieders van cryptomunten zullen in de toekomst mogelijk onder toezicht van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) komen te staan. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De CBCS zou in december 2020 al een ontwerpwetgeving aan de toenmalige minister van Financiën hebben aangeboden.

Momenteel is er geen wettelijke bepaling voor cryptovaluta-instellingen. Onlangs bracht de CBCS naar buiten dat de munt CuraDai niet onder haar toezicht valt. Zodra de wetgeving in Curaçao en Sint Maarten wordt aangenomen zullen de cryptobedrijven zich moeten melden bij de Centrale Bank.

“Technologische innovatie en digitalisering scheppen kansen voor nieuwe en verbeterde dienstverlening, maar brengen ook nieuwe risico’s met zich mee”, aldus de CBCS tegenover de ochtendkrant. De bank monitort de ontwikkelingen en roept consumenten op de eilanden op om goed op te letten.

De ontwerplandsverordening voor het betalingsverkeer bestaat uit vier afzonderlijke wetten waaronder het toezicht op het betalingsverkeer, het toezicht op betaalinstellingen en elektronische geldinstellingen, het toezicht op beheerders van financiële marktinfrastructuren en het toezicht op virtuele activa dienstverleners.

Volgens de CBCS zullen alle instellingen die cryptovaluta uitgeven of daarin handelen onder het toezicht van de Centrale Bank komen te staan zodra de wetgeving van kracht is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram