dinsdag 30 november 2021 19:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
9 november 2021

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) waarschuwt dat instellingen die cryptomunten uitgeven niet onder het toezicht van de bank staan. Dat maakte de CBCS bekend tegenover het Antilliaans Dagblad naar aanleiding van de CuraDai munt.

De CBCS laat aan de krant weten niet bekend te zijn met de CuraDai. De digitale munt wordt bij enkele bedrijven al geaccepteerd als betaalmiddel, waaronder bij de supermarkt Esperamos. Het bedrijf Kolektivo biedt subsidies aan via de CuraDai. De munten hebben volgens de initiatiefnemers dezelfde waarde als de Antilliaanse gulden en kunnen ingewisseld worden voor contant geld.

Na kennis te hebben genomen van de cryptomunt heeft de CBCS een waarschuwing afgegeven. “De Centrale Bank is de enige bevoegde instantie voor het uitgeven van munten en bankbiljetten op Curaçao en Sint Maarten.” De bank benadrukt dat CuraDai niet onder haar toezicht staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram