dinsdag 30 november 2021 03:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
11 november 2021

Het Curaçao Medical Center heeft dit jaar bijna elf miljoen gulden uitgegeven aan de zorg voor onverzekerden. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Het gaat om acute en essentiële zorg die niet wordt vergoed door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) of een particuliere verzekering.

De directie van het CMC benadrukt dat het ziekenhuis verplicht is om zorg te verlenen aan personen die niet verzekerd zijn, onder wie illegalen en ongedocumenteerden. De overheid is verantwoordelijk voor deze groep onverzekerde mensen op het eiland. Volgens het CMC moeten er fondsen beschikbaar gesteld worden om de kosten te dekken.

Dat standpunt beaamde minister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) tijdens een centrale commissievergadering van de Staten. “Het is een complex probleem waar de partijen samen een oplossing voor moeten vinden. Het is een grote uitdaging voor het CMC én de overheid”, aldus de minister. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram