maandag 27 september 2021 14:59
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
29 juli 2021

In 2020 zag Curaçao een zware terugval in economische activiteiten met een krimp in het bruto binnenlands product van 18,4 procent. "Een krimp van die aard is nooit eerder voorgekomen op het eiland", aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek bij de presentatie van de officiële cijfers van de economische ontwikkeling voor het jaar 2020.

De informatie is vastgesteld op basis van de cijfers van de Conjunctuurenquete, die het CBS twee keer per jaar uitvoert en gegevens van de volume indicatoren van bedrijven.

Al vier jaar kent de economie een afname van productiviteit. In 2016 was dit nog één procent, gevolgd door 1,7 en 2,2 procent in de jaren 2017 en 2018 en 3,4 procent krimp in 2019. De huidige terugval is het gevolg van de 'maatregelen om de coronapandemie te beteugelen', aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram