Door: NU.cw
9 juli 2021

Het kabinet-Pisas heeft per brief aan de Nederlandse regering laten weten dat het instemt met alle voorwaarden die zijn gesteld aan het verkrijgen van liquiditeitsteun. Dat heeft premier Pisas verklaard tegenover het Antilliaans Dagblad.

“De brief en het dossier zijn dinsdag naar Nederland gestuurd, waarin wordt aangegeven in te stemmen met alle voorwaarden”, zo citeert het Antilliaans Dagblad de premier.

De regeling met Nederland werd door het vorige kabinet, van Eugene Rhuggenaath, overeengekomen. Voorwaarde voor de steun was de uitvoering van de Landspakketten met hervormingen en toezicht daarop. Het heeft wat voeten in de aarde gehad voordat het huidige kabinet-Pisas ook groen licht wilde geven.

Wat op het spel staat is de zogeheten zesde tranche liquiditeitssteun. Het gaat om een bedrag van in totaal 168 miljoen gulden aan steun, waarvan een deel  - 75,5 miljoen - in eerste instantie zal worden overgemaakt. Mits Curaçao aan de gestelde eisen voldoet. Zoals bijvoorbeeld de wettelijke vastlegging van de vereiste 25 procent korting op de arbeidsvoorwaarden van ministers en Statenleden, waarmee onlangs door de Staten is ingestemd.

De deadline voor Curaçao om te voldoen aan de gestelde voorwaarden was overigens 1 juli, terwijl de brief op 6 juli de deur uitging.

Nu is het wachten op de reactie van staatssecretaris Knops op de brief van het kabinet-Pisas. “Het is niet zo dat Curaçao eenzijdig bepaalt, of dat nu aan de voorwaarden is voldaan”, schrijft het Antilliaans Dagblad. “Dat de brief en het dossier zijn aangekomen is niet hetzelfde als een akkoord.”

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram