woensdag 7 juni 2023 11:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 juli 2021

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat brengt aanstaande maandag, 12 juli, een werkbezoek aan Curaçao. Daarna vertrekt ze naar Bonaire en sluit ze haar reis af op Aruba.

Op Curaçao heeft de Nederlandse minister onder meer een ontmoeting met de gouverneur en VVRP-minister Charles Cooper. Ook brengt ze een bezoek aan luchthaven Hato en aan DC-ANSP, de organisatie die onder meer zorgt voor de luchtverkeersleiding voor Bonaire en Curaçao.

Aan het einde van de dag vertrekt van Nieuwenhuizen naar Bonaire, waar zij onder meer een gesprek heeft met het Bestuurscollege en de waarnemend Rijksvertegenwoordiger. Ook op Bonaire bezoekt ze de luchthaven.

Op woensdag 14 juli geeft de minister het startsein voor de aanleg van het Galileo Sensor Station voor het Europese wereldwijde satelliet-navigatiesysteem Galileo. De Europese Commissie heeft in het Caribisch gebied gekozen voor Bonaire als locatie voor de plaatsing van dit station.

Het werkbezoek wordt afgesloten op Aruba, waar Van Nieuwenhuizen onder meer een ontmoeting heeft met minister Romero van Transport, Communicatie en Primaire Sector.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram