Door: NU.cw
14 juni 2021

Ondanks de nederlaag van zaterdag tegen Panama mag Curaçao nog altijd dromen van het WK, De formatie van interim-bondscoach Patrick Kluivert ging met 2-1 onderuit tijdens het WK-kwalificatieduel, maar kan dat morgen thuis in Willemstad alsnog rechtzetten.

Dat schrijft Voetbal International (VI) op haar website. Er waren zaterdag veel bekende gezichten bij Curaçao in de basis. Onder anderen Eloy Room, Cuco Martina, Vurnon Anita, Jarchinio Antonia en de gebroeders Bacuna stonden in de opstelling. Kluivert zit tijdelijk op de bank als bondscoach, aangezien Guus Hiddink herstellende is van een corona-infectie.

Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-0 stand. Na de rust kwam Panama sterker voor de dag en keek Curaçao door doelpunten van Alberto Quintero Medina en Cecilio Waterman tegen een 2-0 achterstand aan.

In de slotfase ging Curaçao op zoek naar een belangrijk uitdoelpunt, dat voor een veel betere uitgangspositie voor de return zou zorgen. Die werd uiteindelijk gevonden: vier minuten voor tijd was het NEC’er Rangelo Janga die uit de rebound de 2-1 op het scorebord zette.

Wanneer Curaçao in de return alsnog over twee wedstrijden tegen Panama de beste blijkt te zijn, is de weg naar het WK in Qatar nog lang, schrijft VI. Dan komt Curaçao namelijk in de finaleronde terecht met zeven andere teams, waaronder de Verenigde Staten, Costa Rica en Mexico. In die finaleronde zijn drie directe tickets naar het WK te verdienen. De nummer vier van die groep maakt nog kans door de intercontinentale play-offs te spelen.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram