maandag 27 september 2021 20:30
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
1 juni 2021

De Rampenbestrijdingsorganisatie (RBo) heeft zaterdag een training georganiseerd voor het orkaanseizoen. Dat gaat vandaag van start. Verschillende betrokken organisaties kwamen samen.

De rampenbestrijdingsorganisatie is de organisatie op Curaçao die is ingericht om gecoördineerd de gevolgen van een crisis of een ramp te bestrijden. De RBo bestaat uit 9 Emergency Support Functions (ESF) die samengesteld is uit diverse organisaties die samen werken om de gevolgen van een crisis of ramp te bestrijden.

Volgens meteorologen staat het Caribisch gebied een zwaar orkaanseizoen te wachten. Dat duurt tot en met 30 november. Over het algemeen hebben de Bovenwindse eilanden met orkanen te maken, maar het is niet uitgesloten dat een orkaan over of langs Curaçao trekt.

Het RBo bestaat uit verschillende Emergency Support Functions te weten politie, brandweer, ambulance, Flow, Bureau Telecommunicatie & Post, WJZ, Aqualectra, Openbare Werken, afdeling Communicatie, de ministeries van Justitie, Economische Ontwikkeling en Gezondheid, de Kustwacht, de Meteorologische dienst, het Rode Kruis, Citro en de 'Vrijwilligers Crisiscenter Assistenten'.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram