maandag 27 september 2021 21:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
31 mei 2021

Curaçao loopt volgens de Curaçao Restaurant Association (CRA) veel toeristen mis door onder meer de verplichte sneltest 3 dagen na aankomst. De test zou veel extra geld, tijd en gedoe kosten waar de toerist niet op zit te wachten. Daar moet het eiland dus van af als het aan de CRA ligt.

De restaurantvereniging heeft met jaloerse ogen gekeken naar de bezoekcijfers vorige maand van zustereiland Aruba vanwege het grote verschil met Curaçao. Aruba ontving in april bijna 60.000 toeristen en Curaçao maar net iets meer dan 3.500.

“Het lijkt dus duidelijk dat we snel grote stappen moeten gaan maken voor het aantrekken van veel meer toeristen”, zegt de CRA. Gezien de huidige besmettingscijfers moet Curaçao volgens de CRA de toeristen weer ‘met open armen ontvangen’ zodat ze ‘kunnen genieten van een vrij en toegankelijk eiland’.

De verplichte antigeentest op de derde dag van aankomst is volgens de CRA een belemmering voor reizigers. “Vanwege de extra kosten, maar ook de praktische invulling van het invullen en uploaden van de formulieren voor vertrek, weinig mogelijkheid tot online betaling én dan nog eens een bezoek aan een lab in de vakantie. Een PCR-test bij binnenkomt lijkt meer dan voldoende om besmettingen buiten te houden. Daarbij hebben we nu een aantal dagen geen besmettingen, en dus zijn er geen positieve antigeentesten geweest.” 

Het afschaffen van de antigeentest is overigens voor de CRA nog niet voldoende. De restaurantvereniging pleit voor meer versoepelen. Daarbij zouden restaurants langer open moeten blijven en meer gasten kunnen ontvangen, zonder regels van capaciteit. 

Ook moet het op ‘zeer korte termijn’ mogelijk worden om met een vaccinatiebewijs vrij te kunnen reizen naar Curaçao, dus zonder PCR-test. Dat zou volgens de CRA niet alleen kunnen gelden voor reizigers van de andere eilanden maar ook voor toeristen uit Nederland en de VS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram