zaterdag 23 september 2023 06:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 mei 2021

Het demissionair kabinet-Rhuggenaath is druk bezig met de voorbereidingen voor de lancering van een covid-app. Hiermee kun je bijvoorbeeld straks inchecken voor een evenement of bepaalde locatie.

Dat maakte communicatiedirecteur Maharo Isenia gisteren bekend op de persconferentie over de Nationale Dialoog over corona.

Met de app op je telefoon kun je aantonen dat je bent gevaccineerd of dat je onlangs negatief bent getest op Covid-19. Hiermee kan bij de ingang van bijvoorbeeld een feest of een organisatie gemakkelijker worden gecontroleerd dat je covidvrij bent.

Ondernemers krijgen ook een sticker die ze op de deur van hun bedrijf kunnen plakken en die duidelijk moet maken dat het bedrijf voldoet aan de normen van de coronamaatregelen. Met de app kan er vervolgens gecontroleerd worden op covid en worden gecheckt hoeveel mensen op een bepaalde plek zijn. Verder kan de overheid hiermee controleren of een organisatie zich aan de vergunning houdt.

Verschillende stakeholders hebben aangegeven geinteresseerd te zijn in de app. Het staat iedereen vrij om wel of geen gebruik te maken van de app. Maar bij bedrijven die geen gebruik maken van de app zullen extra coronamaatregelen worden doorgevoerd.

Bij de app wordt de privacy van de burger gegarandeerd, zo benadrukte Isenia, en er zal volledige openheid zijn over de data die uit de app wordt gehaald. Er gaan geen gegevens naar de overheid, aldus de communicatiedirecteur.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram