maandag 27 september 2021 21:59
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 maart 2021

Movementu Futuro Kòrsou (MFK) en Partido Nashonal di Pueblo (PNP) hebben zondag een bereidwilligheidsverklaring getekend. Beide partijen willen gaan samenwerken in een regering en staan open om ook nog met andere partijen te praten.

Met negen zetels voor MFK en vier voor PNP hebben de partijen een ruime meerderheid in de Staten. In de bereidwilligheidsverklaring zeggen beide partijen ‘bereid te zijn om samen te werken, teneinde de volgende coalitieregering van Curaçao te vormen voor de periode 2021-2025, ter realisatie van een gedegen ontwikkeling van haar inwoners die gebaseerd is op transparantie, integriteit, fatsoen, hoop, respect, normen en waarden, met Gods woord in ons vaandel’.

De partijen geven verder aan niet uit te sluiten dat 'de basis van 13 mogelijkerwijs verbreed kan worden'.

Gouverneur Lucille George-Wout verwacht alle lijsttrekkers vanochtend op haar paleis om te praten over de opties voor de vorming van een regering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram