maandag 26 juli 2021 21:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
11 maart 2021

De Curaçao Restaurant Association (CRA) is tegen een nieuwe drooglegging van het eiland. Volgens CRA overweegt het crisisteam van de overheid om andermaal de drooglegging uit de kast te halen ter bestrijding van het hoge aantal besmettingen.

De Lei Seku heeft volgens de CRA de vorige keer zeker bijgedragen aan het terugdringen van de besmettingen, maar heeft ook veel schade toegebracht aan de Curaçaose economie, vooral die van de horeca.

"Voor restaurants is gebleken dat het kunnen schenken van alcohol bij het eten een voorwaarde is voor gasten om uit eten te gaan. De drastische terugloop in het aantal gasten daardoor is een reden om te zeggen: dat niet meer! Door de financiële klap die vele restaurants ervan krijgen, zullen velen het niet redden en de deuren moeten sluiten", aldus CRA tegenover NU.cw.

De CRA zegt COVID-19 zeer serieus te nemen en vindt ook dat er maatregelen genomen moeten worden, maar vindt dat die niet zulke verregaande gevolgen zouden moeten hebben zoals een Lei Seku dat heeft.

De CRA heeft begrip voor een Lei Seku op de dag van de verkiezingen om agglomeratie te voorkomen, maar langer dan de verkiezingsdag hoeft het niet te duren. Daarbij zou dan alle alcohol verboden moeten worden om te voorkomen dat hetzelfde gebeurt als eerder, mensen gingen toen volgens de CRA in groepen op thuislocaties alcohol nuttigen.

"Er zal gezocht moeten worden naar een oplossing die beter gericht is op de besmettingshaarden en verspreiding tegengaat", aldus CRA.

Daarnaast is de restaurantvereniging van mening dat alcohol in restaurants het probleem niet is. Daar waar de regels gehanteerd worden vinden volgens CRA nagenoeg geen besmettingen plaats.

CRA erkent dat alcohol de toenadering tot andere personen vergemakkelijkt, maar ziet dit voornamelijk gebeuren op andere locaties dan in restaurants. "De focus zou dan ook moeten liggen op maatregelen die díe situaties tegengaan, in plaats van met hagel te schieten en zodoende vele hardwerkende restauranteigenaren in financiële nood te helpen."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram