vrijdag 12 augustus 2022 19:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 februari 2021

Het parlement kon donderdag voor de tiende keer niet vergaderen. Er stond een vergadering op het programma over de perikelen van het Curaçaohuis en over het vaccinatieprogramma. Ook de geloofsbrieven van Emmilou Capriles zouden goedgekeurd moeten worden, maar er was wederom geen quorum.

De geloofsbrieven van Capriles zorgen al weken voor een impasse in de Staten. De opppositie boycot de vergaderingen stelselmatig omdat ze niet willen meewerken aan het goedkeuren van die geloofsbrieven.

Capriles wacht sinds het terugtreden van Jeser El Ayoubi op goedkeuring van de geloofsbrieven zodat ze beëdigd kan worden. Capriles stond 11e op de verkiezingslijst van de PAR in 2017.

Waarom de oppositie niet wil meewerken aan het goedkeuren van de geloofsbrieven blijft een raadsel. Statenvoorzitter Ana Maria Pauletta reageerde teleurgesteld over het uitblijven van een meerderheid in de Staten.

Naast de behandeling van de geloofsbrieven zou met premier Eugene Rhuggenaath worden gesproken over de verkoop van het Curaçaohuis. De Algemene Rekenkamer haalde begin december in een rapport snoeihard uit naar voormalig gevolmachtigd minister Marvelyne Wiels. De Rekenkamer deed onderzoek naar de verkoop van het Curaçaohuis aan de Badhuisweg in Den Haag.

Verder zou minister van Gezondheid, Natuur en Milieu Zita Jesus-leito gisteren in de Staten uitleg komen geven over het vaccinatieprogramma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram