vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Nederland heeft een Algemene Maatregel van Rijksbestuur afgegeven om Emmilou Capriles te kunnen laten troetreden tot het parlement. Dat verklaarde staatssecretaris Raymond Knops (CDA) na afloop van de Rijksministerraad.

Volgens Knops wordt door een aantal parlementsleden de democratie willens en wetens buitenspel gezet. “Er ligt wetgeving op behandeling te wachten in het parlement, ook over afspraken met betrekking tot Landspakketten die Nederland heeft gemaakt met Curaçao”, aldus Knops.

Knops maakt duidelijk dat zolang de wetgeving niet behandeld is, de liquiditeitssteun door Nederland niet gegeven kan worden. “Het is anti-democatisch wat hier gebeurt”, verklaart Knops. Hij zegt dat de aanwijzing wordt gegeven op basis van het ontbreken van goed bestuur.

De geloofsbrieven van Capriles zorgen al weken voor een impasse in de Staten. De opppositie boycot de vergaderingen stelselmatig omdat ze niet willen meewerken aan het goedkeuren van die geloofsbrieven.

Capriles wacht sinds het terugtreden van Jeser El Ayoubi op goedkeuring van de geloofsbrieven zodat ze beëdigd kan worden. Capriles stond 11e op de verkiezingslijst van de PAR in 2017.