woensdag 6 juli 2022 21:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 februari 2021

Op Aruba zijn woensdag veertig nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, waarvan één onder niet-ingezetenen. Ook werden 52 mensen negatief getest na een eerdere besmetting. Het aantal actieve besmettingen is nu gedaald tot 268, waarvan vijftig onder niet- ingezetenen.

Er werden 536 tests uitgevoerd. Het aantal mensen dat sinds maart vorig jaar aan het virus is overleden staat op 71.

Het Dr. Horacio E. Oduber Hospital laat weten dat er 27 patiënten met corona zijn opgenomen, waarvan zeven op de intensive care. Hun gemiddelde leeftijd is 63 jaar. Een week eerder lagen er acht mensen met corona in het ziekenhuis. Van hen lagen er vier op de intensive care.

De stijging van het aantal patiënten in het ziekenhuis is opmerkelijk, omdat het aantal besmette personen op het eiland al langere tijd licht daalt. Zo waren er op 19 februari 286 besmette gevallen op het eiland, vijf dagen later waren dat er 268.

Aruba is vorige week begonnen met haar vaccinatiecampagne, de overheid hoopt dat veel mensen bereid zullen zijn het vaccin te nemen zodat er op korte termijn een einde komt aan het coronapandemie en het eiland kan beginnen aan de economische wederopbouw.

Op het eiland is er echter een relatief grote groep mensen die bedenkingen heeft over de vaccins. Om de mensen over de streep te krijgen, zijn maandag minister-president Evelyn Wever-Croes en twee andere ministers gevaccineerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram