vrijdag 7 oktober 2022 17:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 februari 2021

Medisch Personeel van het Curaçao Medical Center (CMC) wordt sinds donderdag gevaccineerd. De eerste 300 van de 882 vaccins die bestemd zijn voor CMC zijn nu geleverd.

Gisteren werden twee leden van het gezondheidszorgteam van CMC, gynaecoloog Vanessa Marcha en verpleegkundige Roshendly Martina samen met verschillende andere influencers al gevaccineerd bij de aftrap van het vaccinatieprogramma in het Sehos.

Vandaag is CMC begonnen met het proces voor de rest van zijn gezondheidswerkers. “We hebben enkele van de eerste COVID-19-patiënten behandeld, dus we staan sinds het begin van de pandemie letterlijk in de frontlinie. We hebben pijn, verdriet en ook wanhoop gezien bij patiënten en hun familieleden", zegt Martina.

CMC is een intensief vaccinatieproces gestart voor haar eerstelijnspersoneel met een hoog risico om COVID-19-patiënten tegen te komen. Het ziekenhuis is van plan om vanaf vandaag maximaal 300 leden van deze groep te vaccineren en verwacht de komende drie weken tussen de 600 en 700 personeelsleden te vaccineren, inclusief de vereiste tweede booster 17 tot 21 dagen na de eerste dosis.

In de beginfase en in overeenstemming met de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid, zullen de COVID-19-vaccins die in het Curaçao Medisch Centrum worden toegediend, alleen beschikbaar zijn voor CMC-artsen en personeel met het grootste risico op blootstelling aan COVID-19 op de werkplek.

GGZ is verantwoordelijk voor het bewaren, ontdooien en leveren van de benodigde hoeveelheid aan CMC volgens alle veiligheidsprocedures op de daarvoor bestemde vaccinatiedagen.

Naarmate vaccinaties breder beschikbaar komen, kan CMC ook vaccinaties verstrekken aan al haar teamleden volgens de richtlijnen van de GGZ.

"Al onze voorbereidingen worden nu in praktijk gebracht en we hopen dat we in de komende maanden de voordelen van het vaccin zullen zien, samen met het handhaven van veiligheidsmaatregelen zoals het dragen van maskers, oefenen met fysieke afstand en het opvolgen van aanbevelingen voor handhygiëne”, aldus de voorzitter van het Outbreak Management Team van het CMC Jeanne Koeijers.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram