zaterdag 27 februari 2021 02:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
9 december 2020

De Nederlandse reismaatschappij TUI heeft aangekondigd vanaf woensdag geen reispakketten meer aan te bieden naar Curaçao. Dit naar aanleiding van de code oranje die Nederland heeft uitgevaardigd voor Curaçao als gevolg van de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus.

De vliegmaatschappij zegt in een reactie dat gezondheid boven alles gaat, maar het toch betreurt dat het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies van geel naar oranje heeft gewijzigd. Hierdoor moeten vele reizigers teleurgesteld worden, aldus TUI.

Op dit moment verblijven er 1900 reizigers van TUI op Curaçao. Het zijn voornamelijk vakantiegangers die een pakketreis hebben geboekt, een kleiner deel betreft ticket only. Deze reizigers kunnen hun vakantie afmaken en blijven in principe op hun geplande terugvlucht staan. De reizigers die op dit moment op Curaçao verblijven ontvangen daar een persoonlijk bericht over.

De klanten die een geboekte reis naar Curaçao hebben met vertrek in de komende weken, worden ook op de hoogte gesteld van de nieuwe omstandigheden en er zal eventueel naar een alternatief gezocht worden. In het geval dat klanten hun bestemming of vertrekdatum niet willen wijzigen, ontvangen zij hun reissom terug.

TUI blijft vooralsnog wel vliegen om essentiële reizen uit te voeren op basis van ticket only. Die vluchten worden dus niet geannuleerd. Deze reizigers worden hier per e-mail over geïnformeerd. Alleen zij kunnen bepalen of hun reis essentieel is en dragen daarvoor zelf het risico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram