zondag 17 oktober 2021 19:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
7 december 2020

De Curaçaose International School (ISC)  heeft besloten haar deuren te sluiten nadat er is gebleken dat een medewerker positief heeft getest op Covid 19. Ouders zijn via een brief op de hoogte gesteld van het geval en van de sluiting.

Het betreft een medewerker wiens functie regelmatig mobiliteit op de campus vereist, zo meldt de school. Volgens de directie heeft deze medewerker op school steeds een masker gedragen.

Toch wil de directie geen risico's nemen en aangezien het semester bijna afgelopen, is er besloten de school te sluiten en over te gaan op onderwijs op afstand. Docenten zullen maandag en dinsdag het lesmateriaal voorbereiden en ouders in de gelegenheid stellen deze via de zogeheten 'curb-side pick up' op te halen.

Afgelopen week was er al een ander geval van Covid op de International School. Dat was bij een leerling van de High School. De school is samen met de student diens contacten nagegaan en heeft iedereen die in de buurt van de student is geweest op de hoogte gesteld.

Volgens de directie betrof het een kleine lijst. Bovendien dragen de docenten en studenten mondkapjes en houden ze afstand in de klas. Ondanks deze voorzorgsmaatregelen wilde de directie er zeker van zijn dat er geen besmetting plaatsvindt op school.

Het High School gedeelte is vorige week al dichtgegaan. Ook daar is overgegaan tot onderwijs op afstand. Woensdag beginnen de tentamens en ook deze zullen virtueel worden gehouden. De International School gaat na de vakantie in januari weer open.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram