zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Arubaanse premier Evelyn Wever-Croes en de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok hebben maandag vergaderd in Aruba. Minister Blok is momenteel in het Caribische deel van het Koninkrijk om het Koninkrijksoverleg Buitenlandse Zaken bij te wonen. Dit zal vandaag gehouden worden met de premiers van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten.

Tijdens de bilaterale gesprekken tussen Wever-Croes en Blok zijn verschillende onderwerpen van gemeenschappelijk belang behandeld. “Een steeds terugkerend onderwerp is Venezuela”, zegt de Arubaanse premier.

“Omdat Aruba zo dicht bij Venezuela ligt, voelen wij direct de ‘impact’ van de situatie in Venezuela. Wij hebben gesproken over procedures en afspraken, maar het blijft een zeer zorgelijke situatie”, aldus Wever-Croes.

De premier zegt ook van de gelegenheid gebruik te hebben gemaakt om minister Blok in te lichten over de ontwikkelingen rondom de raffinaderij van Aruba en andere ontwikkelingen in de wijk San Nicolaas. Daarbij hebben de ambassades een grote rol gespeeld. Wever-Croes zegt zeer tevreden te zijn over het gesprek met Blok.