maandag 8 maart 2021 13:50
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
12 november 2020

Nederlandse media pakken groot uit met het hoge aantal besmettingen dat gisteren werd gemeld op Curaçao. De overheid liet gisteren weten dat er 51 mensen besmet waren.

Het Algemeen Dagblad meldt dat er niet eerder zoveel registraties van besmettingen op één dag op het eiland waren. Curaçao is momenteel extra in trek bij Nederlandse vakantiegangers, omdat de Caribische delen van het koninkrijk de enige bestemmingen zijn zonder negatief reisadvies.

Volgens de krant laat de overheid weten dat wordt onderzocht of er een specifieke bijeenkomst is geweest waar veel mensen besmet zijn geraakt. Meer dan dertig van de nieuwe besmettingen kunnen namelijk niet gelinkt worden aan al bestaande gevallen.

In De Telegraaf valt te lezen dat er nu 315 actieve besmettingen geregistreerd. Zeven mensen met een coronabesmetting liggen in het ziekenhuis, van wie één op de intensive care. Sinds maart van dit jaar zijn twee mensen overleden die waren besmet met corona.

Reizen naar het Caribisch deel van Nederland is momenteel in trek als gevolg van het dringende advies van het kabinet om tot half januari niet in het buitenland op vakantie gaan. De eilanden vallen niet onder het buitenland, meldt nu.nl.

Voor Curaçao en Bonaire geldt momenteel een geel reisadvies. Dit betekent dat vakantiereizen en andere niet-noodzakelijke reizen mogelijk zijn. Voor de overige eilanden geldt een oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen).

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties zegt tegen het Dagblad van het Noorden dat er op dit moment nog niet wordt gesproken over een aanscherping van het reisadvies. Dat kan wel gebeuren als het ministerie van Volksgezondheid daar aanleiding toe ziet.

Ook de liveblogs van de Volkskrant en Linda.nl berichten over het hoge aantal besmettingen.

Na de persconferentie van Mark Rutte vorige week waarin er een negatief reisadvies werd gegeven voor alle buitenlandse bestemmingen met uitzondering van de Caribische delen van het koninkrijk, kwam er volgens De Limburger een hausse aan boekingen naar Curaçao, merkten ook touroperators Corendon en TUI. Zo boekten voor Curaçao in korte tijd al tientallen tot honderden mensen een vakantiereis.

Ook NRC, Trouw, het Parool en veel lokale media in Nederland maken melding van de 51 nieuwe besmettingen op woensdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram