zaterdag 6 maart 2021 07:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 november 2020

Het gaat niet slecht, maar ook niet goed genoeg. Dat zegt premier Mark Rutte tijdens een persconferentie. Daarom worden er extra maatregelen genomen en is een negatief reisadvies gegeven voor het buitenland. Het Caribisch deel van het Koninkrijk valt daar volgens Rutte niet onder.

Het kabinet roept iedereen op om de komende maanden niet naar het buitenland te reizen. Dat wil zeggen niet in de kerstvakantie, maar ook niet in de eerste helft van januari. De premier maakt een voorbehoud voor de Cariben. "Het Caribisch deel van het Koninkrijk wordt niet als buitenland behandeld", aldus Rutte.

Bij de eerste coronagolf waren veel besmettingen terug te voeren op wintersportvakanties. Het kabinet wil voorkomen dat dat komende winter opnieuw gebeurt.

Verder sluit het kabinet de komende twee weken bibliotheken, bioscopen, theaters, musea, pretparken en dierentuinen. De maximale groepsgrootte op straat gaat van vier naar twee. Ook het aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij een bruiloft of uitvaart gaat omlaag naar respectievelijk 20 en 30.

Sportscholen blijven open omdat sport een te belangrijke lichamelijke en mentale uitlaatklep voor mensen is, zegt het kabinet. Maar mensen mogen er niet sporten in groepslessen. En alle sauna's en zwembaden moeten dicht.

De maatregelen gaan morgen vanaf 22.00 uur in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram