maandag 5 december 2022 06:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 november 2020

Het Nederlands kabinet geeft een negatief reisadvies voor buitenlandse reizen tijdens de kerstvakantie. Het kabinet volgt daarmee het advies van het Outbreak Management Team (OMT), de belangrijkste adviseur van de regering gedurende de coronacrisis. 

Dat betekent dat buitenlandse vakantiereizen in die periode worden afgeraden. Begin dit jaar raakten mensen besmet tijdens vakanties in de sneeuwgebieden in Italië en Oostenrijk, waarna het virus zich in Nederland verspreidde.

Of Curaçao ook onder het negatieve reisadvies valt, is niet explicitiet gezegd. Staatssecretaris Raymond Knops zei tijdens een persconferentie op Curaçao zich te realiseren dat een negatief reisadvies ook gevolgen zal hebben voor het eiland. Of er extra steun van Nederland komt, wilde Knops niet zeggen.

Dinsdagavond houden premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie. Voor die tijd wordt er in het coalitieoverleg van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie over doorgesproken, net als door ministers in het voortdurende crisisoverleg over corona.  

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram