woensdag 17 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het jaarlijkse Online Writers Festival dat oorspronkelijk in april dit jaar had moeten plaatsvinden, heeft afgelopen weekend alsnog met succes plaatsgevonden.

De overhandiging van de bundel waarin het werk van de schrijvers is opgenomen, verliep op een bijzondere manier. Omdat dit tijdens de coronatijd niet tijdens een bijeenkomst mag plaatsvinden, zijn de werken door middel van het gebruik van een drone aan de finalisten overhandigd. Er zijn ruim 40 werken, in verschillende talen, ingezonden voor beoordeling.

Het thema van dit jaar is “Schrijnend contrast”. Oprichters van het festival zijn Mishane Arrendell en Arjen Wientjes. Zij hebben een vakjury samengesteld bestaande uit ervaren schrijvers en jong talent die de werken beoordeeld hebben.

Tamara Neuman, Alexine Hollander en Jaime Pena vormde de top drie van de vijftien geselecteerde finalisten. De werken zijn in hardcover overhandigd aan de deelnemers, maar zijn ook te vinden op www.wieneschrijft.nl waar deze gratis gedownload kunnen worden.