zondag 2 april 2023 06:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 oktober 2020

Belangenorganisatie voor muzikanten AMAK heeft onlangs twee brieven gestuurd aan minister-president Eugene Rhuggenaath. Daarin wordt verzocht om aan tafel te gaan zitten om tot een oplossing te komen voor het uitgaansleven op Curaçao. Dat is volgens de organisatie op dit moment zo goed als dood.

In de brieven zegt AMAK de afgelopen tijd veel telefoontjes en whatsapp berichten te hebben ontvangen van onder meer dj’s, restaurantmedewerkers, cafébazen en muzikanten waarin ze oproepen om de krachten te bundelen. Daarbij is het idee ontstaan om een grote manifestatie te organiseren om aandacht te vragen voor de precaire situatie van het uitgaansleven op Curaçao.

AMAK vertegenwoordigt behalve muzikanten, ook de belangen van organisatoren van feesten. Naast premier Rhuggenaath hebben ook de ministers Steven Martina van Economische Ontwikkeling en Quincy Girigorie van Justitie brieven ontvangen.

Volgens AMAK is de huidige situatie te wijten aan de reeks maatregelen die vanaf medio maart zijn getroffen in verband met de bestrijding van Covid-19. Daarnaast vindt de AMAK dat er bij controles met twee maten wordt gemeten. Enerzijds zijn er volgens de organisatie zaken die wel toestemming krijgen voor grote groepen en anderzijds mogen de nachtclubs niet open.

AMAK zegt zeker niet tegen de maatregelen te zijn, maar wil dat ze gelijk zijn voor iedereen. Tot slot hoopt de organisatie en de Commisie voor Entertainmentbelangen (KIF) vóór 7 oktober vijf uur ‘s middags iets te horen van de bestuurders. Zo niet, dan zullen de twee genoemde organisaties overgaan tot het organiseren van een manifestatie.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram