donderdag 18 augustus 2022 04:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
2 september 2020

De 'bubbel' tussen Bonaire en Curaçao wordt komende vrijdag 4 september doorgeprikt. Curaçaoënaars kunnen vanaf die datum niet meer zonder beperkingen naar het buureiland vliegen. Dat maakte gezaghebber van Bonaire Edison Rijna tijdens een persconferentie bekend.

Gisteren werden twee nieuwe besmettingen op Bonaire bekendgemaakt. Daarmee staat de stand op vier besmettingen. Mensen die van Curaçao naar Bonaire gaan moeten vanaf vrijdag veertien dagen in quarantaine. Reina voelt zich gedwongen deze maatregel te nemen omdat het virus op het eiland actief is.

Bonaire en Curaçao hadden tot voor kort nauwelijks coronabesmettingen waardoor een 'airbubble' tussen beide eilanden mogelijk was.

Verder zei Reina dat er in restaurants niet meer dan 25 mensen tegelijk aanwezig mogen zijn en evenementen waarbij gedanst of gezongen verboden zijn. Sporten in teamverband mag nog wel.

Passagiers uit Europa worden vanaf 4 september alleen toegelaten als ze minstens 72 uur van tevoren een coronatest hebben gedaan, waarvan de uitslag negatief is. Zo niet, dan moeten ze in centrale quarantaine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram