dinsdag 16 augustus 2022 03:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 augustus 2020

De helikoptercrash bij Aruba vorige maand is waarschijnlijk niet veroorzaakt door een technische of mechanische storing. De Inspectie Veiligheid Defensie (IVD) meldt dat op basis van de eerste onderzoeksresultaten.

Uit onderzoeksresultaten op basis van onder meer gegevens uit de zwarte doos blijkt dat de NH90-gevechtshelikopter onverwacht daalde en in zee stortte. De oorzaak van die plotselinge daling moet nog achterhaald worden.

De legerhelikopter kwam zo'n 12,5 kilometer uit de Arubaanse kust in zee terecht. Bij het ongeluk kwamen de 34-jarige vlieger Christine Martens en de 33-jarige tactisch coördinator Erwin Warnies om het leven. Twee andere inzittenden van het toestel, ook militairen, bleven ongedeerd.

De luchtmacht neemt de helikopters weer in gebruik, nu blijkt dat een technisch of mechanisch mankement onwaarschijnlijk is. Sinds het incident werden alle NH90 toestellen aan de grond gehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram