dinsdag 16 augustus 2022 03:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 augustus 2020

Door een spoedvergadering met de Arubaanse minister-president Evelyn Wever-Croes is het debat over de motie van wantrouwen tegen minister Marisol Lopez-Tromp (POR) van Infrastructuur, Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu vrijdagavond opgeschort. Regeringspartijen MEP en POR zouden een lijmpoging willen doen en Lopez-Tromp zou daar aan mee willen werken. Zover kwam het nog niet.

Het vermoeden is dat de minister de motie van wantrouwen zou overleven aangezien de kleinste regerinsparij RED aangaf een motie van wantrouwen niet te steunen.

Haar eigen partijleden, de indieners van de motie, lieten weten dat als de bewindsvrouw niet zou moeten vertrekken, ze de regering zouden laten vallen, wat tot goedkeuring van de oppositie leidde, maar niet goed viel bij de MEP.

Concreet verwijten de POR-leden Lopez-Tromp vooral dat ze Parke Arikok steunt in het verbod op ATV’s en UTV’s in de beschermde natuurgebieden. Volgens Maduro komt daardoor de broodwinning van de touroperators en hun personeel in gevaar. Daarnaast vindt het Statenlid dat er met twee maten gemeten wordt, omdat jeeps het park wel in mogen.

Lopez-Tromp onderbrak haar verblijf in Nederland en keerde afgelopen donderdag terug op Aruba.

Beeld: Bon Dia Aruba

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram