donderdag 18 augustus 2022 03:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 augustus 2020

De ondernemers van Saba en Sint Eustatius en de gezaghebber van Saba hebben een brief gestuurd naar Rijkscommissaris Marnix van Rij. De Sabaanse Gezaghebber Jonathan Johnson en de ondernemers, dringen in de brief aan op extra financiële steun. Ze zeggen door de volledige lockdown zwaarder getroffen te zijn dan een gemiddelde Nederlandse gemeente. Het extra geld zou bovenop de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) vanuit de Nederlandse overheid moeten komen.

De Saba Business Association en veel ondernemers op de twee eilanden zijn blij met de steunpakketten, maar vinden dat door de volledige afsluiting van de buitenwereld ze meer steun kunnen gebruiken doordat er meer druk op beide economieën staat.

De ondernemers denken dat de TVL gebruikt gaat worden om ontslagafspraken te maken met personeel.

,,Wij vragen u om nog dit jaar een vergelijkbaar additioneel pakket aan financiële steun in te voeren, rekening houdend met de huidige steunpakketten waar we al voor in aanmerking kunnen komen. Dit om banen én werkgevers te behouden en om er voor te zorgen dat er nog een product over is als de eilanden weer open gaan voor toeristen”, zo eindigen zij hun brief.

Beeld:Mapio.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram